Anasayfa >> Webmaster >> PHP Dersleri Eğitimleri

PHP Dersleri Eğitimleri

Php; günümüzde en çok kullanılan web programlama dillerinin başında geliyor. Açık kaynak kodlu olan php, basit kodları, kolay öğrenim olanakları ve uygulama aşamasında birçok platformda free olarak yararlanılabilecek bir dil’dir. Özellikle bir programlama dilinden, hız, performans bekleniyorsa php tam’da size göre bir dildir. Bu dili öğrenmek ise oldukça kolaydır. Php özellikle litespeed, mysql gibi uygulamalarda çok yüksek performanslar sergiliyor. Frameworks kullanmak isteyenlerin ise dertlerine deva olacak bir dil konumundadır.

Özellikle web sitesi işi ile uğraşan kurumsal firmaların, genel olarak tercih ettikleri dil’lerden bir tanesidir. Web uygulamalarında içerik yönetim sistemi, ürün yönetimi, e-ticaret sistemleri, stok takibi ve daha sayabileceğimiz onlarca proje için yazılımlar geliştirilebiliyor. Dinamik bir web sayfası kullanmak isteyen müşterilerin, bu yapıları kullanabilmesi web tasarım firmasının içerik yönetim sistemine (cms) tasarımı entegre etmesi gerekiyor. Böylelikle müşteri kendine oluşturulan kullanıcı adı, şifre ile yönetim paneline giriş yaparak web sayfasını ve ürünlerini yönetmeye başlayabiliyor.

Php öğrenmek ise gerçektende çok kolaydır. Günümüzde bir insanın öğrenebileceği en kolay ve en etkili programlama dili php’dir. Php ile bir çok yazılım geliştirilebilir ama bu geliştirilen yazılımlar web tabanlı olacağından, internet tabanlı olarak çalışacaktır. Php’den sonra günümüzde en çok kullanılan dillerden bir tanesi ise; ASP.Net’tir. Microsoft firması tarafından çıkarılan asp.net özellikle nesneye yönelik uygulamaları sayesinde birçok kişi ve firma tarafından kullanılmaktadır. Lisanslı bir dil olduğundan, sunucu taraflı kullanımları daha masraflıdır. Özellikle veritabanı kullanımları genel olarak MSSQL olduğundan kısıtlamalar ve limitlemeler yapılmaktadır. Çok yoğun ziyaretçi çeken web sayfalarının asp.net ve mssql yapısı maddi olarak yüklü miktarlara denk gelebilir. Bu nedenle her zaman dediğimiz gibi, yüksek hitli web platformlarında yapı asp.net ile yapılmış olsa dahi, yapının php&mysql’e dönderilmesi performans, maliyet açısından büyük önem taşıyor.

Peki, php’yi bu kadar anlattık, bu php eğitimlerini nasıl ve nereden ulaşabilirim sorunun cevabını sizlere verelim. PHP kolay öğrenilecek bir dil durumunda ve internet ortamında o kadar fazla eğitim videosu, doküman var ki, Php’yi öğrenemeyenin kendinde suç bulması gerekecektir. Ben size php dersleri hakkında gerekli olan tüm bilgileri ücretsiz olarak sunan http://www.celalyurtcu.com/php-dersleri bu web sayfasını önerebilirim. Bu sayfada php dersleri gayet sade, sonuç odaklı bir biçimde anlaşılır anlatım şekilleriyle verilmektedir. Php’nin başlangıç, orta ve ileri seviyeleri olduğundan sizin başlangıç seviyesinden giriş yapmanız büyük önem arz ediyor. Ayrıca site yöneticileri aklınıza takılan her türlü soru ve sorunda sizlere yorum bölümünden anında cevap vermektedir.

Php eğitimlerine başlamadan önce mutlaka sakin bir ortamın oluşturulması, kahvenizin önünüze alınarak (ben öyle yapardım) o sakinlik içerisinde eğitimlere başlanması gerekmektedir. Php dersleri eğitimlerinin web sayfamızın bu kategorisi altında bulabileceğiniz gibi örnek uygulamaları mutlaka deneme yöntemi ile öğrenmeniz gerekmektedir. Php kodları yazmaya başlamadan önce güzel bir editör tercihi yapmanız önemlidir. Özellikle kod kullanımlarınızda, kodları renkli olarak gösteren php desteği olan ve ücretsiz olan uygulamaları kullanabilmeniz mümkün. Bununla ilgili Adobe Dreamveaver veya subline gibi editörlerden yararlanabilirsiniz. Ben bir php coder olarak subline kullanmaktayım. Subline’da bir çok özellik bulunuyor, kısa yol tanımlama, renkli kod belirteçleri, basit kullanım biçimi vs.vs. Subline Google aramalarından rahatlıkla indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Biz zamanında normal notepad ‘te php yazardık vay eski günler.

Biraz önce söylediğim gibi php eğitimlerini sade bir anlatım biçimi ile görsel olarak öğrenmek için Celal Yurtçu‘nun internet sayfasında bir kategori durumunda olan php dersleri bölümünü sürekli olarak takip edebilirsiniz. Bu bölüm bir kategori olduğundan, gün ve gün yeni bilgiler bu bölüm altında sizlere ücretsiz bir şekilde sunulacaktır.

Php dersleri için kaynak : http://www.celalyurtcu.com/php-dersleri

Bir önceki yazımız olan Site Açıklaması Nasıl Olmalıdır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hakkında Webmaster Hocam

İlginizi Çekebilir

Site Açıklaması Nasıl Olmalıdır?

Site açıklaması arama sonuçları içerisinde başlığımızın hemen altında görünmekte olan bilgilerdir. Yani bizler arama motorlarına ...

4 Yorumlar

  1. verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler.

  2. php konusunda eğitim almayı uzun zamandır hedefliyordum fakat makalenizi görünce gerçekten php ye olan ilgim oldukça arttır ve bu eğitimler gerçekten bana çok yararlı olacaktır bu duruma oldukça sevindim ve bundan sonra favori sitelerim arasına girdiniz 🙂 sürekli takip edeceğim bu siteyi güzel içerikler var içerisinde..

  3. güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler baya işimize yaradı.

  4. Güzel bir php dersi olmuş. yeni başlayanlar için güzel bir bilgi teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.