Anasayfa >> Seo >> Google Analytics İle Mobil Uygulama Analizi Nasıl Yapılır?

Google Analytics İle Mobil Uygulama Analizi Nasıl Yapılır?

Son dönelmede mobil uygulamalar daha fazla ön plana çıkarken, Google bu konuda kullanıcıların yardımına yine yetişiyor. İşte Google Analytics ile mobil uygulama analizi yapmanın püf noktaları.

Mağazalarda yüklenen ve kullanıma sunulan mobil uygulamaların, ulaşabileceği kullanıcı potansiyeli oldukça fazladır ve bu bakımdan mobil uygulama analizi ile uygulamanın takip edilerek gerekli işlemlerin yapılması gerekir.

Google Yenilendi

Google Analytics için mobil uygulama analizi konusunda bir takım yenilikler getiren Google, bu açıdan daha verimli ve kullanışlı hale geldi. Bu açıdan kullanıcılar uygulamaların indirilmesi, kullanımı ve uygulama içindeki satın alma işlemlerine kadar her türlü konuda bilgi alması çok daha kolay ve yüksek doğruluk oranında.

İşletim Sistemi Desteği Var!

Google Analytics ile mobil uygulama analizi yapacak kişiler aynı zamanda Android ve iOS uygulamalarına yönelik ayrı ayrı raporlama da alabiliyor. Bu bakımdan farklı işletim sistemine yönelik farklı işlemlerin yapılması da elde edilecek sonuçlar ile birlikte çok daha kolay. Üstelik geliştirilebilir metrik sistemi ile uygulama takibinin farklı veriler ve kriterler üzerinden yapılabilmesi de mümkün durumda.

Mobil Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz

Google Analytics ile mobil uygulama takibinin en önemli noktalarından birisi verilerin doğru yorumlanması ve bu doğrultuda iyi bir planlamanın yapılmasıdır. Bu konuda Google her ne kadar hazır ve kolay bir yol hazırlamış olsa da bu avantajlardan yararlanabilmek adına veriler üzerinden yapılacak analizlerin de doğru olması gerekir. Günlük kullanıcı sayınızı, günlere göre en çok kullanıcı çeken günlerin hangileri olduğunu dahi Google Analytics ile görebilirsiniz. Bu durum da reklam gibi çalışmalarınızda dahi bu verileri kullanmanız maksimum sonucu almanızı sağlayacaktır.

Uygulamanız Sürekli Kullanılıyor Mu?

Mobil uygulamalarda tıpkı web sitelerinde olduğu gibi bir defalık kullanımlar ciddi bir zarardır. Bu bakımdan kullanıcı sadakati sağlanmalıdır. Kullanıcılar uygulamayı indirerek kurduktan sonra bir daha uygulamayı açmıyor ve siliyorsa bu noktada uygulamada ters bir şeyler vardır. Bu tersliklerin de düzeltilmesi gerekir. Bunların analiz edilmesi için de yine Google Analytics’te yer alan kullanıcı davranışı raporlarının sık sık incelemeniz gerekir.

Ayrıca uygulama üzerinden belirleyeceğiniz hedeflerle küçük yapı taşlarını oluşturabilirsiniz. Yapacağınız kontroller ile birlikte hedeflerinde yaklaşıp yaklaşmadığınız, mevcut planlamanın uygulama için uyumlu olup olmadığı gibi tüm detaylar Google Analytics ile görülebilir. Bu açıdan mobil uygulama geliştiriciler, kesinlikle analiz ve takip kısmını atlamamalıdır. Böylece başarıya ulaşmak ve uygulamanın yükselmesi sağlamak mümkün olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Google Dostu İçerik Nasıl Oluşturulur başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hakkında Webmaster Hocam

İlginizi Çekebilir

site hız testi

Siteniz Ne Kadar Hızlı?

Site hızı SEO çalışmaları için önemlidir. Botlar tarafından site üzerinde yapılan analizlerde sitenin açılış süreleri ...

2 Yorumlar

  1. Yazı gerçketen bir çöp bilgiden ziyade faydalı ve bilgi verici. Bu da sayfanızı diğer sitelerden ayıran tarafı. Bilgi için teşekkürler

  2. Yazlarınızı beğenerek ve ilgili ile takip ediyorum. Gerçekten faydalı bilgiler veriyorsunuz. Teşekkür ederim bu faydalı ve bilgilendirici yazı için

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.