Anasayfa >> Gündem >> Sony 4K Çözünürlüğünde Güvenlik Kamerasını Duyurdu!

Sony 4K Çözünürlüğünde Güvenlik Kamerasını Duyurdu!

Teknolojinin en önde gelen isimlerinden birisi olan SONY, yeni bir ürünü olan 4K çözünürlüğe sahip güvenlik kamerasını duyurdu! SNC-VB770 modeli olarak duyurulan kameranın değiştirilebilir lense sahip olması ise büyük bir avantaj!

Sony’nin yıldızlaşan serisi Alpha SNC-VB770 güvenlik kamerasının 12.2 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğu ve kare sensör ile geleceği belirtildi. 30 Kare/saniye hızına sahip ve 4K video kaydı sunabilme özelliği taşıyan kamera bir fotoğrafta bulunan 4 farklı noktayı 640 x 480 piksel çözünürlükte resmedebiliyor. Üzerinde bulunan LCD ekrarı ise fotoğrafları canlı olarak gösterebiliyor.

sony-4k-1428665086Sony’nin aynasız kamera ailesi olarak bildiğimiz serinin yeni üyesi ayrıca 0.004 lümen parlaklık ile 4K video kayıtı yapıyor. Özellikle kamu kurumlarının tercih ettiği bu güvenlik kamerası en karanlık noktalarda bile çok net çekim yapabiliyor. Kameranın üzerinde bir wi fi modülü var. Bu modül ile çekilen fotoğraf ve videoları mobil cihazlarımızdan bile uzaktan kablosuz bir şekilde kontrol etmemizi sağlıyor. Her türlü sorunları ve ihtimalleri göz önünde bulunduran Sony, kameranın üzerine birde ethernet portu entegre etmiş!

Böylesine yüksek bir teknolojiye sahip olmanın bedeli elbette biraz pahalı olacaktır. Kameranın kitsiz fiyatının 7500$ olarak piyasada raflara yerleşeceği belirtildi. Eğe kameraya kitli sahip olmak istiyorsanız şayet, 35mm çapına sahip f/1.4 diyafram açıklığında Zeiss lense ayrıca 1600$ vermeniz gerekecek. Böyle bir teknolojinin böylesine tuzlu fiyatlarda olması nedeniyle, devlet dairelerinde ve büyük işletmelerde rastlamamız kaçınılmaz olacak. Şuan için sadece Japonya‘da satılacak olan bu güvenlik kamerası Türkiye piyasasına ne zaman gelir yada gelmez bilinmiyor.

 

Bir önceki yazımız olan Kablosuz Fare ve Klavye Kullananlara Hack Şoku başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hakkında Webmaster Hocam

İlginizi Çekebilir

4.5 G İçin Şarjınız Da Yeterli Mi?

4.5 G ile daha kaliteli ses ve daha hızlı internete kavuştuk. Ancak unutmayın ki, bu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.