Anasayfa >> İnternet >> İOS İçin En İyi Tarayıcılar

İOS İçin En İyi Tarayıcılar

İos işletim sistemli akıllı cihazlarınız için App Store üzerinden indirebileceğiniz en kullanışlı 5 web tarayıcıları sizler için seçtik. Tarayıcılar sadece internet üzerinde gezinmenizi sağlamaz.Bazen güvenliğinizi de sağlar.

SAFARİ
Safari bilindiği üzere İOS işletim sistemli akıllı cihazların entegre tarayıcısıdır. Safari orta kalitede bir tarayıcıdır. Fakat bazı özellikleri tarayıcıyı tepelere taşımaktadır. Örneğin üçüncü parti uygulamaların birçoğunda açılmak istenen bağlantı anında açılırken safari size önce bir güvenlik duvarı kurar ve emin olup olmadığınızı anlamanızı ister. Özellikle dokunmatik ekranlarda kazayla dokunduğumuz zaman düzeltme şansımız var.

CHROME
Google’ın Chrom’u tartışılmaz dünyanın en popüler ve en işlevsel tarayıcısıdır.Performans bakımından diğer tarayıcılara nazaran en iyisi diyebiliriz. Birden fazla google hesabını pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Tasarruf modundayken kotalarınız ferahlar. Bir tek kötü yanı var. Varsayılan arama motoru DuckDuckGo ‘dur.
FİREFOX
Mozilla Firefox, Google üzerinden hizmet veren en popüler web tarayıcılarından birisidir. Amazon ve DuckDuckGo arama motorlarını kullanır. Tasarım bakımında kullanıcı dostudur. Fakat diğer tarayıcılara göre son zamanlar biraz düşük performans göstermektedir. İlerleyen zamanda yeni bir güncelleme ile düzeleceği aşikardır.

ONİON BROWSER
Kendiliğinden tor barındıran bu tarayıcıyla gezinti yapmak güvenlidir. Tor ağı üzerinden şifreli olarak verileri gönderir ve alır. Bu sayede güvenlik artmış olur. Elbette %100 kimliğinizi gizler demek mümkün değil fakat kullandığınız siteler sizin IP adresinizi görmez. Tarayıcıyı kapattığınız anda size bir uyarı gelir ”New Identıty” diye. Bununda anlamı ‘çıkmadan önce gezinti geçmişinizi silelim mi?”. Sadece dokunmaz yeterli

DOLPHİN
Kısayollarıyla meşhur Dolphin. Örneğin G yazdığınız gibi Google sayfası açılır. Yada GN yazarak Google News yani haberler sekmesine gidebilirsiniz. Y harfiyle ise Yahoo’ya bağlanırsınız. Sekme paylaşma,üçüncü partilerin eklentileri ve sekme eşitleme gibi birkaç özelliği vardır. Bilinmesi gerekir ki kısa yollarla siteler açılırken eğer iki harf kullanılmışsa parmak kaldırılmadan sürüklenmelidir.

Bir önceki yazımız olan En Gözde Google Chrome Eklentileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Hakkında Webmaster Hocam

İlginizi Çekebilir

Android mi

Android mi? İOS mu? Büyük Rekabeti Açıklıyoruz

Android mi? İOS mu? Grafiklere bakıldığında ise hangisinin daha fazla kullanıldığı gayet net bir şekilde ortada. İşte bu sorunun cevabını ise grafiklerle açıklayacağız. Akıllı cihazların hayatımıza girip onları tercih etmemize sebep olan etkenlerden biriside işletim sistemleridir. Seçtiğimiz cihazları almadan önce işletim sistemine de dikkat ediyoruz. Sık kullanılan birkaç işletim sistemi başında Android, İOS, Windows geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robot olmadığınızı doğrulayın * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.